Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συμβουλές για την επιλογή του σωστού βρεφικού στρώματος

Τα μυστικά του καλού ύπνου

Συμβουλές για την επιλογή του σωστού βρεφικού στρώματος

Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του βρεφικού στρώματος, αφού το μωρό περνάει καθημερινά περισσότερες από 20 ώρες ξαπλωμένο. Επίσης, λάβετε υπόψη σας ότι το στρώμα θα φιλοξενήσει το μωρό σας μέχρι την ηλικία των 4–5 χρόνων, μια περίοδο δηλαδή που το σώμα του αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Γι αυτόν το λόγο, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να επιλέξετε για το μωρό σας το κατάλληλο στρώμα, το οποίο θα του προσφέρει έναν άνετο και απολαυστικό ύπνο και θα υποστηρίξει τη σωστή ανάπτυξη της σπονδυλικές του στήλης. 
  • 1.Το στρώμα πρέπει να είναι καινούργιο.
    Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το στρώμα του προηγούμενου μωρού σας ή το στρώμα που έχετε δανειστεί από φίλο σας ή συγγενή. Το παλιό στρώμα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του παιδιού σας, και έρευνες έχουν επισημάνει ότι μπορεί να ευθύνεται για το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου (SIDS).
  • 2.Εμπιστευθείτε μια αξιόπιστη εταιρία.
    Μία εξειδικευμένη εταιρία στρωμάτων γνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ηλικίας. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι θα προσφέρετε στο μωρό σας το καλύτερο δυνατόν από άποψη ορθοπεδικότητας, υγιεινής, αλλά και άνεσης.
  • 3.Το βρεφικό στρώμα πρέπει να προσφέρει Άνεση:
    το σωστό στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται και να «ακολουθεί» τις καμπύλες του σώματος του μωρού, χωρίς να το πιέζει.
  • 4.Το βρεφικό στρώμα πρέπει να προσφέρει Στήριξη:
    το σωστό στρώμα πρέπει να στηρίζει την σπονδυλική στήλη του μωρού σας προσφέροντάς του έναν ποιοτικό ύπνο.
  • 5.Το βρεφικό στρώμα πρέπει να σας προσφέρει το αίσθημα της Αγκαλιάς:
    ένα σωστό στρώμα πρέπει να αγκαλιάζει απαλά το μωρό σας, προσφέροντάς του αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

  • 6.Το βρεφικό στρώμα πρέπει να αποτελείται από επιλεγμένα και πιστοποιημένα υλικά.
    Τα υλικά του στρώματος πρέπει να είναι οικολογικά και φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Αποφύγετε τα υλικά που δεν «αναπνέουν». Ειδικά το ύφασμα του στρώματος πρέπει να είναι αντιαλλεργικό, με ειδική επεξεργασία anti-acarea, ώστε να αποτρέπει την ανάπτυξη ακάρεων και λοιπών μικροοργανισμών, που ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων.
  • 7.Φροντίστε, το στρώμα να έχει τις σωστές διαστάσεις.
    Αν, μεταξύ του στρώματος και της κούνιας, υπάρχει κενό, τόσο ώστε να χωράνε δύο δάχτυλα, υπάρχει κίνδυνος το μωρό σας να παγιδευτεί. Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόζει καλά στην κούνια, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε να αλλάζετε σεντόνια. Προέχει η ασφάλεια του μωρού σας!
  • 8.Το σωστό βρεφικό στρώμα πρέπει να συνδυάζεται με σωστές συνθήκες ύπνου.
    Μην υπερθερμαίνετε το δωμάτιο του μωρού, διότι η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να του προκαλέσει δυσφορία. Κοιμίστε το μωρό σας ανάσκελα ή στο πλάι και δώστε προσοχή στα κλινοσκεπάσματα. Δεν πρέπει να είναι πολύ αφράτα και να δημιουργούν πολλές πτυχές, διότι μπορεί να παγιδευτεί το μωρό. Αποφύγετε τη χρήση μαξιλαριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου