Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Η φροντίδα ενός στρώματος αποτελεί βασική παράμετρο για μια τέλεια εμπειρία ύπνου. Για να απολαμβάνετε, λοιπόν, τον ύπνο σας, πρέπει να ακολουθείτε ορισμένους βασικούς κανόνες συντήρησης των στρωμάτων σας:
  • Για την καλύτερη υποστήριξη του στρώματος, τοποθετήστε το σε ένα υπόστρωμα , σε ανατομικό πλαίσιο ή σε τάβλες επιλεγμένης ποιότητας, με διαστήματα που να απέχουν μεταξύ τους 2-3 εκατοστά.
  • Αφαιρέστε το νάιλον της συσκευασίας και μην διπλώνετε το στρώμα κατά τη μεταφορά του.
  • Αλλάζετε την πλευρά του στρώματος κάθε 15 μέρες τους πρώτους 2 μήνες, και μετά κάθε τρεις μήνες.
  • Αφήνετε το στρώμα, τουλάχιστον κάθε 15 ημέρες, χωρίς κλινοσκεπάσματα για να αεριστεί (2-3 ώρες), ενώ κάθε 6 μήνες να το τοποθετείτε σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος.
  • Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό σίδερο, γιατί η θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει μόνιμη φθορά στο ύφασμα. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού για να προστατεύσετε το στρώμα από την υγρασία που περνά στο εσωτερικό του.
  • Τοποθετήστε στο στρώμα ή στο επίστρωμα ένα από τα ειδικά προστατευτικά καλύμματα , για να διατηρείται καθαρό και υγιεινό σαν την πρώτη μέρα.
Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές για τη σωστή συντήρηση του στρώματός σας, θα μπορείτε να απολαμβάνετε για πολύ καιρό έναν υγιεινό και ξεκούραστο ύπνο.
 

1 σχόλιο:

  1. Η προστασία του στρώματος είναι νούμερο ένα προτεραιότητα! Με αυτό τον τρόπο προστατεύεις και το στρώμα σου αλλα και τον ίδιο σου τον εαυτό από τυχόν βακτήρια, ακάρεα κλπ!! Εγώ αγόρασα αυτό https://elitestrom.gr/proionta/axesouar/prostateutika-kalymata/sealy-white-cool/ και είμαι πολύ ευχαρσιτημένη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή