Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΛΑΤΕΞ?

Τα στρώματα Λάτεξ είναι φτιαγμένα από το φυσικό λάτεξ και είναι σχεδιασμένα να υποστηρίζουν το σώμα μας και παράλληλα να έχουν διάρκεια ζωής περισσότερα χρόνια από όλα τα υπόλοιπα στρώματα. Παρόλο που είναι ευρέως γνωστά για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους και τα τρομερά πλεονεκτήματα που διαθέτουν, είναι υψίστης σημασίας να αναφέρουμε πως υπάρχουν και στρώματα λάτεξ που δεν τυγχάνουν της ίδιας κατασκευής. Τα στρώματα λάτεξ είναι υποαλλεργικά, φιλικά προς το περιβάλλον, και μπορούν να μειώσουν – εξαλείψουν τους πόνους που έχουμε στο σώμα μας αλλά μόνο όταν επιλέγουμε σωστά και πραγματικό στρώμα λάτεξ και όχι κάποια απομίμηση.
Φυσικό Λάτεξ 
Τα στρώματα λάτεξ υψηλής περιεκτικότητας είναι μια επιλογή φιλική προς το περιβάλλον και φυσικά οικολογική ως προς τον άνθρωπο. Είναι φτιαγμένα από φυσικό λάτεξ και δεν περιέχουν χημικές προσμίξεις. Επίσης είναι υποαλλεργικά και αντιβακτηριακά και έχουν την τάση να μην απορροφούν σκόνη και σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
Συνθετικό Λάτεξ
Το φυσικό λάτεξ προέρχεται από τον ώριμο καρπό του δένδρου heveabrasiliensis το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό με την ονομασία καουτσουκόδενδρο . Το συνθετικό λάτεξ μπορεί να δείχνει πανομοιότυπο ακόμη και παρατηρώντας το με ένα μικροσκόπιο αλλά έχει σημαντικές διαφορές από το φυσικό λάτεξ. Η πρώτη και σημαντική διαφορά μεταξύ συνθετικού και φυσικού λάτεξ είναι η διαφορά στην τιμή. Η χαμηλότερη τιμή του συνθετικού λάτεξ είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να υποψιάσει τον υποψήφιο αγοραστή. Άλλες διαφορές μεταξύ φυσικού και συνθετικού λάτεξ είναι πως το δεύτερο δεν είναι ούτε υποαλλεργικό ούτε οικολογικό και δεν έχει τα πλεονεκτήματα του φυσικού λάτεξ σε καμία περίπτωση.
Dunlop εναντίον Talalay
Υπάρχουν δύο τρόποι να επεξεργαστούμε το λάτεξ. Η μέθοδος Dunlop η οποία είναι η πιο παλιά μέθοδος και είναι κυρίως χειρωνακτική εγασία και η μέθοδος Talalay η οποία αναπτύχθηκε αργότερα και φυσικά είναι και η πιο σύγχρονη. Οι δύο αυτές μέθοδοι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά υπάρχει κάτι που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Ένα έξτρα στάδιο στην διαδικασία παραγωγής talalay «παγώνει» το υγρό λάτεξ και κλείνει μέσα του μικρές φυσαλίδες αέρα. Αυτό κάνει το talalay λάτεξ λίγο πιο μαλακό από το dunlop. Παρόλα αυτά και τα δύο μπορούμε να τα συναντήσουμε σε πολλές κατηγορίες σκληρότητας και να διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει.
Στρώσεις
Αποφύγετε τα στρώματα λάτεξ που έχουν πολλές στρώσεις. Ένα από τα πλεονεκτήματα του λάτεξ είναι ότι κάνει εξίσου καλή δουλειά σαν κυρίως στρώμα ή σαν ανώστρωμα. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζονται οι πολλαπλές στρώσεις υλικών όπως συμβαίνει με τα στρώματα με ελατήρια. Όταν αγοράζετε στρώματα λάτεξ που θέλετε, καλό θα ήταν να επιλέξετε μέχρι δυο στρώσεις λάτεξ έτσι ώστε να απολαύσετε καλύτερα την αίσθηση που θα σας δώσει.
Ύφασμα και άλλες πληροφορίες
Το λάτεξ για να λειτουργεί σωστά πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα μας. Αποφύγετε λοιπόν τα παχιά υφάσματα με τις πολλές στρώσεις και επιλέξτε κάποιο που θα σας φέρνει σε μια άμεση επαφή. Οτιδήποτε άλλο θα σας απομακρύνει από το λάτεξ και δεν θα εκμεταλευτείτε πλήρως τις ιδιότητες που πρέπει και μπορεί να σας παρέχει.
Πριν επιλέξετε στρώμα λάτεξ να είστε προσεκτικοί να αγοράσετε φυσικό λάτεξ και όχι συνθετικό ή υποπροϊόντα. Μπορεί να είναι από χάσιμο χρημάτων μέχρι επικίνδυνο για τον οργανισμό σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου